Tollaslabdázóinkkal készülnek judosaink a következő megmérettetésekre

Nem mindennapi látvány fogadta a Fóti úti terembe érkezőket. Pongrácz Bence és Szatmári György a VSD kiváló judosai tollasütőt ragadtak. Edzőjüknek Dobos Gábornak és a tollas szakosztályunk vezetőedzőjének, Tóth Henriknek köszönhetően egy igazán látványos és intenzív edzésen vehettek részt.

A két szakág összefogott és néhány edzés erejéig egymás sportágaival próbálják erősíteni, fejleszteni, kiegészíteni tudásukat. Mint sok más sportágban, a judoban is számít a koordinációs képesség, melyben nagy szerepet játszik a gyorsasági és állóképességi, illetve a reakció képesség is. Henrik nem kímélte judosainkat és a folyamatos labda adogatásának köszönhetően a srácoknak nagyon kellett koncentrálniuk, hogy a hirtelen irányváltasokat és a gyors labdamenetet jól le tudják reagálni.

A fiúk köredzés jelleggel edzettek. Míg egyikük a folyamatosan érkező tollaslabdát próbálta minél gyorsabban visszaütni Henriknek, addig másikuk a Gábor által vezényelt erőnléti edzésen vett részt. Poló nem maradt szárazon 🙂

Pongrácz Bence május végén a Linzben rendezendő Grand Prix 2023 versenyére, Szatmári György a júliusi Európai Egyetemi Játékokra próbálja időzíteni a formáját.

Ossza meg másokkal is

Share on facebook
Share on email