Tollaslabda Szakosztályunk intenzív és sikerekben gazdag évet zárt 2023-ban

Mozgalmas évet zártunk!

Szakosztályunk taglétszámát egy év alatt sikerült közel megdupláznunk, már 100 fő felett járunk. Szerencsére nagyon sok új gyermek választotta szakosztályunkat, és kezdte meg az edzéseket nálunk. A gyerekek és a versenyzők mellett, amatőr felnőttekkel is bővült a csapat, akik ugyanolyan lelkesedésen jönnek játszani, mint a legkisebbek.

Szeptembertől új helyen kezdtük meg a versenyszezont, ennek köszönhetően minden csoport edzéseit egy helyen tudjuk tartani, ez nagy előrelépés volt!

A 2023/2024-es iskolai tanévtől kezdve a tollaslabda is bekerült a VSD Dunakeszi Sportmodell kiemelt sportágai közé.

Lehetőséget kaptunk, hogy a város három oktatási intézményében (Kőrösi, Bárdos és Krisztus Király) – nyolc ötödikes osztály tanulóival megismertessük ezt a szép sportágat.

A Kőrösi iskola testnevelés tagozatos osztályaiban – elsőtől negyedik osztályig – felmenő rendszerben havi rendszerességgel is jelen vagyunk, továbbá a tömegsport keretében is foglalkozunk a sportág iránt érdeklődő gyerekekkel.

Bízunk benne, hogy a több mint 250 gyerekkel való sport foglakozásainkkal, testnevelés órák keretében megvalósított játék, hangsúlyos rövidített mini edzéseinkkel hozzájárulhatunk a résztvevő gyerekek mozgásműveltségének a gazdagításához, valamint növelhetjük a VSD tollaslabda szakosztályában járó utánpótlás bázisunkat, amivel a későbbiekben a várossal karöltve további sportsikereket érhetünk el.

Az elmúlt egy év történései számokban:

Országos BajnokságNemzetközi versenyekHazai versenyekOrszágos Diákolimpia
AranyEzüstBronzAranyEzüstBronzAranyEzüstBronzAranyEzüstBronz
Felnőtt212  1959   
Senior113         
Utánpótlás162224111127211
Amatőr      81115   
mindösszesen487225282751211

Szakosztályunk csapata mind az őszi, mind a tavaszi fordulót veretlenül zárva megnyerte Magyarország I. osztályú tollaslabda csapatbajnokságát.

Felnőtt és utánpótláskorú játékosaink számos hazai és nemzetközi versenyen vettek részt és gyarapították éremkollekciónkat!  Kiemelve néhányat, a teljesség igénye nélkül!

Sándorházi Vivien kijutott az Európa Játékokra, ahol a csoportmérkőzéseket követően, feljutott a főtáblára a legjobb 16 közé, ahol 3 szettes mérkőzésen maradt alul. Továbbá részt vett az augusztusi Tollaslabda Világbajnokságon, ahol egyedül képviselte hazánkat. Utoljára női játékos több mint 20 éve, 2001-ben játszott világbajnokságon!

Ágai Zsombor – Kis-Kasza Miklós férfi páros 1 év alatt a világranglistán a nulláról a 245. helyre tornázta fel magát!

Utánpótláskorú játékosunk Ágai Zénó Victor Denmark Junior (U15) 2023 versenyen, ami az Európai Bajnokság után a legerősebb U15 korosztályos verseny Európában, egyéniben a legjobb 16 közé jutott, fiú párosban, párjával, Pető Balázzsal pedig bronzérmet szereztek.

Mindezek mellett meg kell említenünk azon versenyzőinket, kezdő, középhaladó játékosainkat is, akik lelkesen vettek részt különböző ranglistás vagy amatőr tollaslabda versenyeken.

Az évet egy sikeresnek mondható hazai rendezésű versennyel sikerült zárnunk!

Reméljük, és bízzunk benne, hogy a következő évben és hasonló sikeres folytatás vár ránk, hiszen jönnek a korosztályos országos bajnokságok!

Ossza meg másokkal is

Share on facebook
Share on email