Sikeres hétvége a VSD Tollaslabda Szakosztálynál: Nemzetközi és hazai versenyek eredményei

Utánpótláskorú játékosaink – Ágai Zénó, Boros Maja Veronika, Pataki Alex, Szabolcs Balázs, Szabolcs Márton, Ujházi Zsófia – a hétvégén Horvátországban, Opatijában jártok az Adria Kupa 2024. nemzetközi tollaslabda versenyen.

A több napos verseny végén Ujházi Zsófia egyéniben aranyérmet szerzett, lánypárosban, Stanka Lucával pedig a negyeddöntőig jutott.

Szabolcs Márton fiú párosban aranyérmet, egyéniben bronzérmet szerzett, vegyes párosban Feind Rozival a negyeddöntőig menetelt.

Ágai Zénó fiú párosban, Pető Balázzsal bronzérmet szerzett, vegyes párosban, Karalyos Etelkával, és egyéniben is a negyeddöntőben búcsúzott a további küzdelmektől.

Boros Maja ezen a versenyen csak egyéniben indult, és az első fordulóban egy igen szoros, három szettes mérkőzésen maradt alul dán ellenfelével szemben.

Szabolcs Balázs fiú egyéniben a csoportküzdelmek során szerzett két győzelmével sajnos nem jutott fel a főtáblára, így a verseny számára befejeződött.

Pataki Alex egyéniben a csoportküzdelmek során mindössze egy győzelmet szerzett, ami kevésnek bizonyult a főtáblára jutáshoz. Vegyes párosban, Sándor Elzával a legjobb 32 között búcsúztak, míg fiú párosban, Liang Olivérrel a negyeddöntőben búcsúztak a versenytől!

Adria Youth Open 2024.

U11 Lány egyéni
 1.helyezett: Ujházi Zsófia

U13 Fiú páros
1.helyezett: Szabolcs Márton – Bernáth Zalán (Multicolor SE)

U13 Fiú egyéni
 3.helyezett: Szabolcs Márton

U17 Fiú páros
 3.helyezett: Ágai Zénó – Pető Balázs (FBSE)

Felnőtt versenyzőink – Ágai Zsombor, Csobod Marcell, Kis-Kasza Miklós, Könczöl Ádám, Szele Zoltán – a maribori Szlovén nemzetközi versenyen jártak. A főtáblás küzdelemben a ranglistás helyezésüknek köszönhetően a Zsombor Miki párosunk vehetett részt, de a sorsolással nem volt szerencséjük, a legjobb 32 között egy indiai párostól szenvedtek vereséget. Marci Zoli párosunk a kvalifikáció során egy horvát párost vertek meg, majd egy szerb párostól kaptak ki, így sajnos nem sikerült a kvalifikációból a főtáblára kerülniük. Sajnos férfi egyéniben sem sikerült játékosainknak – Ádám, Marci, Miki – a bravúr.

Utánpótláskorú játékosaink – Halmosi Dániel, Herpay Abigél, Laczai Zétény, Nagy Vilmos, Németh Áron, Pintér Zsombor, Szondi Luca, Ujházi Zsófia – a CET-Kupa amatőr tollaslabda verseny májusi fordulóján jártak Albertirsán. A felnőtt egyéni „A” kategóriában induló Halmosi Dániel aranyérmet, míg Laczai Zétény ezüstérmet nyert! A „B” kategória páros versenyén Ujházi Zsófia Kiss Larával a második helyen végeztek! A többiek is remekül helyt álltak az egyre nagyobb létszámú versenyen!

“A” kategória felnőtt egyéni eredménye:

1. helyezett: Halmosi Dániel
2. helyezett: Laczai Zétény
8. helyezett Pintér Zsombor 8. hely

  “A” kategória gyerek egyéni eredménye:

  • Herpay Abigél 7. hely
  • Nagy Vilmos 8. hely
  • Szondi Luca 13. hely
  • Ujházi Zsófia 15. hely
  • Németh Áron 15. hely

  “B” kategória páros eredménye:
  2. helyezett: Ujházi Zsófia – Kiss Lara
  Németh Áron és apukája 9. hely

  “A” kategória páros eredménye:
  Nagy Vilmos és apukája 11. hely

  Ezúton is gratulálunk a játékosoknak és edzőiknek!

  Ossza meg másokkal is

  Share on facebook
  Share on email