Idén már nemzetközi csapatokkal is gazdagodott a Kézilabda Utánpótlás Torna

Az idei évben is sor került a hagyományos kézilabda torna megrendezésére, amely idén már nemzetközi csapatokkal bővült. Múlt hétvégén három különböző helyszínen zajlott: a Dunakeszi Magyarság Csarnokban, a Fóti úti Kézilabda Csarnokban és a Radnóti Miklós Gimnázium tornatermében. Az esemény célja az volt, hogy az U10-11 korosztály számára lehetőséget biztosítson a különféle csapatok elleni játékra, olyanokkal, akikkel a bajnokság során nem találkoznának. Ez különösen fontos, mivel ez a korosztály kevesebb mérkőzést játszik, és a tapasztalatszerzés, valamint a versenyrutin fejlesztése szempontjából rendkívül hasznosnak bizonyult. Az eseményen összesen 26 csapat vett részt, ahol összesen 50 mérkőzést láthattak a résztvevők.

Az egész torna rendkívüli élmény volt mind a játékosok, mind az edzők számára, mivel számos izgalmas 1 gólos mérkőzésre került sor. A visszajelzések más egyesületektől is pozitívak voltak, ami tovább erősíti a torna sikeres voltát.

Ez a már minden évben megrendezett kézilabda torna nem csupán egy sportesemény, hanem egy kiemelkedő lehetőség a fiatal játékosoknak, hogy széles körű tapasztalatokat szerezzenek és fejlődjenek. A torna nemzetközi részvétele tovább gazdagítja a versenyt, lehetőséget teremtve a résztvevő 10-11 éves korú gyermekeknek arra, hogy különböző kultúrákból és stílusokból érkező csapatok ellen mérkőzzenek meg. Ez nem csak a sportos kihívásokat növeli, hanem hozzájárul a játékosok személyes és társadalmi fejlődéséhez is.

A korosztály számára ez a torna egyedülálló lehetőség arra, hogy széles spektrumban találkozzanak különböző csapatokkal, olyanokkal, akikkel a rendes bajnokságban nem lenne alkalmuk megmérkőzni. A kisebb korosztályoknak általában kevesebb mérkőzésük van, így ez az esemény lehetőséget nyújt számukra, hogy versenyrutint szerezzenek és fejlődjenek mind a játékos, mind a csapatszinten.

A torna célja nemcsak a kézilabdában való fejlődés, hanem a barátságok kialakítása és a sport iránti szenvedély erősítése is. Az izgalmas mérkőzések és a különböző stílusok megismerése minden résztvevő számára emlékezetes élményt nyújt. A pozitív visszajelzések más egyesületektől pedig csak tovább erősítik azt a tényt, hogy ez a torna valóban kivételes lehetőség.- összegzett Csontos Róbert a VSD kézilabda szakosztály technikai vezetője

Résztvevő klubok Magyarországról és Erdélyből:
ACS KKS Mezőfény-Kaplony- Kálmánd, Mogyoród, KSA Budapest, Judória Kecskemét, Kispest NKK, Érdi Sport, Kézi UP, Ferencváros TC, Miskolc, Heves, Sárbogárd, Csepel, VS Dunakeszi

Fotó: Fabriczi István, PhotoPlus

Ossza meg másokkal is

Share on facebook
Share on email