Az új Triatlon szakosztály vezetőjével, Bakos Dániellel beszélgettünk célkitűzésekről, közösségépítésről és fejlődési tervekről

Először is, szeretettel köszöntelek, és gratulálok a kinevezésedhez! Mesélj nekünk kicsit magadról és a triatlonnal való kapcsolatodról. Hogyan kerültél kapcsolatba ezzel a sportággal, és mi motivált arra, hogy vállald el a triatlon szakosztály vezetését?

Bakos Dániel vagyok, 1982-ben születtem Szegeden. A Juhász Gyula tanárképző főiskolán végeztem testnevelőtanárként és szabadidős sportszervezőként. Az elmúlt évek során számos képesítést szereztem, beleértve az atlétika, úszás edzői, valamint testépítés és fitnesz oktatói végzettségeket.

A triatlont már gyermekkoromban felfedeztem a 90-es években. Az elmúlt időszakban a magánéletem jelentősen átalakult, és éppen ebben az időszakban érkezett a felkérés a triatlon szakosztály vezetésére. A megfelelő időzítésnek köszönhetően elfogadtam ezt a kihívást.

Milyen edzői vagy vezetői tapasztalataid vannak a múltban, és milyen eredményeket értél el, legyen az sportolói vagy edzői téren?

Több mint 20 évig dolgoztam testnevelő tanárként, a második felében pedig a tankerületi úszásoktatással is foglalkoztam nagy óraszámban. 2023 augusztusáig a Szolnoki Honvéd Sportegyesület Triatlon szakosztályának vezető edzője voltam, ellátva mindhárom sportág edzését és a versenyeztetést. Diákolimpián, triatlon duatlon utánpótlási versenyeken, valamint magyar bajnoki és nemzetközi versenyeken is indítottam sportolókat, miközben saját magam is részt vettem versenyeken.

Milyen terveid vannak a triatlon szakosztály számára? Milyen célokat tűztél ki magad elé, és milyen fejlesztéseket tervezel?

Az egyesület triatlon szakosztályával hosszú távú terveim között szerepel az utánpótlás korosztályának erősítése, egy aktív, összetartó gyermek csapat kialakítása. Emellett szeretném összefogni a környékbeli triatlonozókat és szerelmeseit, függetlenül életkoruktól és felkészültségüktől, hogy megfelelő edzésmunkával lássam el őket. A felnőttek számára aktív kikapcsolódási lehetőséget kívánok biztosítani.

Hogyan tervezed fejleszteni az utánpótlást, és milyen programokkal szeretnéd növelni a tagok részvételét és motivációját?

A szakosztály létszáma jelenleg alacsony, ezért az iskolások körében szeretném elkezdeni a létszámnövelést. Iskolai népszerűsítéssel, házi versenyekkel és rendszeres közösségi programokkal, mint például a közösségi futás és évindító pizzázás. Az együttműködés az atlétika szakosztállyal is fontos szerepet fog játszani.

Hogyan tervezed erősíteni az egyesület triatlon közösségét, és tervezel-e együttműködést más szakosztályokkal?

A jó közösség az egyesület alapja. Terveink között szerepel további közösségépítő események szervezése, és együttműködés más szakosztályokkal, például közös edzésekkel az atlétákkal.

Mi a legfontosabb célod a triatlon szakosztály vezetőjeként, és mit szeretnél elérni a jövőben?

A szakosztály vezetőjeként célom egy nagy és jól működő triatlon szakosztály létrehozása. Szeretném kialakítani a minőségi utánpótlás nevelését, ahol a sportolók szép eredményeket érhetnek el. A felnőttek számára szeretném biztosítani a sportolási lehetőséget, valamint egy olyan szakmai háttér kialakítását, amely biztonságos fejlődést tesz lehetővé.

Van valami üzenet, amit szeretnél megosztani, vagy olyan dolog, amit fontosnak tartasz, de nem kérdeztem meg?

Az én értékrendemben mind a versenysportnak, mind a hobbi sportnak egyformán fontos szerepe van. Örömmel fogadok mindenkit, aki élvezi a sportot, akár lassabb tempóban is. A komoly munka mindkét esetben megbecsült és értékes eredményekhez vezethet.

Sok sikert kívánunk!

Ossza meg másokkal is

Share on facebook
Share on email