Birkózó szakosztályunk edzőjét, Kajtán Olivért az év fiatal bírójának választotta a Magyar Birkózók Szövetségének Bíróbizottsága

Szombaton a Magyar Sport Házában rendezték meg az idei birkózóbírói konferenciát, amelyen többek között értékelték a tavalyi esztendőt, s beszéltek az idei év legfontosabb feladatairól.

Az eseményt a Magyar Birkózók Szövetsége (MBSZ) főtitkára, Ancsin László nyitotta meg, majd az MBSZ bíróbizottságának elnöke, Pál Szabolcs vette át a szót. 

Értékelőjében kiemelte, büszke arra, hogy a nemzetközi színtéren vizsgázó bírók közül mindenkinek sikerült szintet lépnie, ráadásul egy új nemzetközi bíró is került a csapatba Vajda Szebasztián személyében. A magyar birkózóbírók így immár tizenkilencen képviselik az országot a nemzetközi porondon, Pál Szabolcs elmondta, ilyen nagy létszámra eddig még nem volt példa.

Gulyás Botondból, Kajtán Olivérből (Városi Sportegyesület Dunakeszi) , Kismóni Móricból és Veszelszki Dánielből nemzetközi másodosztályú bíró vált, s eggyel bővült az olimpiai első kategóriás bíróink száma, hiszen Pál Szabolcs és Palásti Tibor mellett immár Sleisz Gabriella is ilyen minősítésben dolgozhat. Legutóbb 2018-ban fordult elő, hogy három magyar bíró is ebbe a kategóriába tartozik.

„Ősszel ismét szeretnénk alapfokú bírói tanfolyamot indítani, illetve cél, hogy nyáron megtartsuk a kétnapos továbbképző táborunkat. Továbbra is nagy számban szeretnénk megjelenni a nemzetközi megméretéseken, előtérben természetesen a párizsi ötkarikás játékokkal, amelyen különösen fontos, hogy minél többen ott legyünk. Arra nem látok sok esélyt, hogy mindhárom olimpiai kategóriás bírónk szerepeljen, ami engem illet, kettővel elégedett lennék, az is nagy előrelépés lenne, hiszen 2021-ben Tokióban egy magyar bíró dolgozhatott, míg 2016-ban Rio de Janeiróban egy sem” – nyilatkozta Pál Szabolcs.

Az eseményen átadták az év fiatal bírójának járó elismerést, amely Kajtán Olivért illette meg. Az év bíróját korábban, az MBSZ karácsonyi ünnepségén már megnevezték, ezt a díjat Weisz György érdemelte ki.

Gratulálunk és sok sikert kívánunk!

Forrás: Magyar Birkózók Szövetsége
Fotó: Róth Tamás – MBSZ

Ossza meg másokkal is

Share on facebook
Share on email