Az ambíciók útján: Interjú Szabó Ricsivel, a VSD Thaibox szakosztály új vezetőjével.

  1. Hogyan fedezted fel a thaiboxot, és miért választottad ezt a sportágat? -Nagyon fiatalon, mindössze 10 évesen találtam rá a küzdősportok világára! Az élénk gyermekkoromat sikerült kiválóan kifejeznem ebben a sportágban.
  2. Milyen tapasztalatokat hozol magaddal, és miben látod a legnagyobb erősségeidet a szakosztály vezetésében? -Mivel éveken át versenyeztem, rendelkezem azokkal a tapasztalatokkal, amikre szükség van a kitűzött célok eléréséhez. Az, hogy motiválni tudom az embereket, az egyik erősségem. Maximalista vagyok, és mindenkit kihívok a saját határai feszegetésére.
  3. Milyen célokat tűztél ki a thaibox szakosztály számára a klubunkban, és milyen módon tervezed elérni ezeket? -Célom a versenyzői csapat bővítése és a sportolók számára magasabb eredmények elérése. Az emelkedő eredményeket rengeteg edzéssel, alázattal és kitartással tervezem elérni. Emellett a “hobbistáknak” szeretném megmutatni, hogy egy nagy család vagyunk, közös csapatépítő programokkal és jó hangulatú edzésekkel.
  4. Hogyan tervezel együttműködni a többi szakosztállyal és a klub vezetőségével a sportélet fejlesztése érdekében? -A kempo szakosztály vezetőjével már tervezzük a jövőbeni közös sparringokat, ami mindkét szakosztály sportolóinak hasznos lehet.
  5. Milyen edzési filozófiát vallasz, és milyen módszerekkel szeretnéd fejleszteni a sportolók képességeit? -Mindenki annyit ér el, amennyit beletesz! A tehetség önmagában nem elegendő, kellenek hozzá kitartás, elszántság és akarat. Edzőtáborokkal és magánedzésekkel tervezem fejleszteni a sportolók készségeit.
  6. Mit vársz el a tagoktól, és milyen elvárásaid vannak a sportolók fejlődésével kapcsolatban? -Azt várom el tőlük, hogy higgyenek önmagukban, éppúgy, ahogy én hiszek bennük. Elvárom, hogy mindenki törekedjen arra, hogy napról napra egy kicsit jobb legyen, saját magához képest.

Sok sikert kívánunk!

Ossza meg másokkal is

Share on facebook
Share on email