Tollaslabda szakosztályunk mérlege: 3 bajnoki cím, 1 ezüst és 1 bronzérem

Pécsett került megrendezésre a tollaslabdázók U11, U17 országos bajnoksága, ahol szakosztályunkat három – Ágai Zénó, Boros Maja, Ujházi Zsófia – utánpótláskorú játékos képviselte.

Szombaton került megrendezésre a tizenegy éven aluliak (U11) egyéni versenye, ahol Ujházi Zsófia képviselte sikeresen szakosztályunkat, hiszen országos bajnoki címet szerzett!

Nem sokon múlott, hogy ezen a hétvégén Zénó három bajnoki címet szerezzen! A verseny első napján vegyes párosban a hajdúszoboszlói Karalyos Etelkával sikerült mindenkit maguk mögé utasítaniuk, és begyűjteni a hétvége első bajnoki címét. A fiú egyéni és a fiú páros elődöntőkre, döntőkre a verseny második napján került sor. Zénó előbb egyéniben, majd párosban játszott döntőt, sajnos egyéniben a pécsi Palkovics Pétertől egy szoros, három szettes mérkőzésen kapott ki. Azonban az egyéniben elszenvedett vereségért Zénó párosban visszavágott, és Pető Balázzsal megszerezték a páros bajnoki címet!

Boros Maja Veronika ezen a hétvégén egyéniben a negyeddöntőig menetelt, míg párosban Papp Emmával a dobogó legalsó fokára állhatott fel!

Az U11, U17 Országos Bajnokság eredménye:

U11 lány egyéni:
1. helyezett: Ujházi Zsófia

U17 fiú páros egyéni:
1. helyezett: Ágai Zénó – Pető Balázs (FBSE)

U17 vegyes páros:
1. helyezett: Ágai Zénó – Karalyos Etelka Panna (Hajdú TSE)

U17 fiú egyéni:
2. helyezett: Ágai Zénó

U17 lány páros:
3. helyezett: Boros Maja Veronika – Papp Emma Rebeka (CET SE)

Szakosztályunk felnőtt játékosai – Ágai Zsombor, Csobod Marcell, Kis-Kasza Miklós, Könczöl Ádám, Szele Zoltán az elmúlt hétvégén Szlovákiában jártak, a KAWASAKI Slovak Open 2024 nemzetközi versenyen. Férfi párosban Zsombor és Miki a legjobb 16 között egy lengyel párostól, míg Marci és Zoli az első fordulóban a verseny negyedik kiemelt párosától kapott ki. Egyéniben, sajnos most nem sikerült a főtáblára jutás. Vegyes párosban Zoli a ciprusi Nadezhda Nazarenko oldalán az első fordulóban szenvedett vereséget.

Vasárnap utánpótlás játékosaink a CET-Kupa amatőr tollaslabda versenyen jártak Albertirsán, ahol 5 kategóriában, egyéni és páros versenyszámban is nevezhettek a játékosok. A VSD színeiben hét játékos indult a versenyen, közülük gyerek egyéni „A” kategóriában Nagy Vilmos első, Herpay Abigél második, Ujházi Zsófi pedig a negyedik helyen végzett. A felnőtt egyéni „A” kategóriában induló Laczai Zétény ezüstérmet, míg Halmosi Dániel pedig bronzérmet nyert! A páros verseny „B” kategóriájában Herpay Abigél Szondi Lucával a harmadik helyen, míg Zsófi az apukájával a negyedik helyen végeztek!

“A” kategória gyerek egyéni eredménye:
1. helyezett: Nagy Vilmos
3. helyezett: Herpay Abigél
4. helyezett: Ujházi Zsófia

“A” kategória felnőtt egyéni eredménye:
2. helyezett: Laczai Zétény
3. helyezett: Halmosi Dániel

“B” kategória páros eredménye:
3. helyezett: Szondi Luca – Herpay Abigél
4. helyezett: Ujházi Zsófia – Ujházi Gergely

Ossza meg másokkal is

Share on facebook
Share on email