EZÜSTÉRMES AZ U-20-AS FÉRFI KÉZILABDA CSAPATUNK

BRAVÓ FIÚK!!!

22 mérkőzés, 17 győzelem 2 döntetlen és 3 vereség a mérlegük, egy olyan csoportban, ahol olyan kézilabda fellegvárak csapatai versenyeznek, mint a Balmazújváros, Cegléd, Nyíregyháza, Kalocsa, hogy csak párat említsek. Egy olyan bajnokságban, ahol az utolsó fordulókban dőlt el a bajnoki cím sorsa. 

Otthon veretlenek maradtak, egyetlen pontot vesztettek csupán a későbbi bajnok ellen. Mi lett volna ha? Ha bemegy egy gól még Kalocsán, vagy ha több szerencséjük van Nyíregyházán? Utólag felesleges már rágódni rajta, mivel szégyenkeznivalónk nincs, nyertek egy ezüstérmet a tavalyi bronz után. Aki szereti a mértani sorozatokat tudja mire gondolok! Gratulálunk a fiúknak. Remek sportolók, jó játékosok, klassz srácok alkotják a csapatot. Már szerveződik a csapat a következő szezonra. Amennyiben együtt tudnak maradni, jövőre sikerülhet feljutni a vágyott első osztályba. Ezúton köszöntsük a korosztályból kiöregedő játékosokat: Dobák Lászlót aki 171 góljával az 5. lett a góllövőlistán, nagy szerepe volt az ezüstérem megnyerésében és Varga Ádámot aki 44 góljával, remek védekezésével  búcsúzik az U20-as korosztálytól. Sok sikert kívánunk nekik a felnőtt csapatban!

Dobák Tamás 168 góljával szépen beköszönt a 6. helyre az Ifik góllövőlistáján, serdülőkorúként. Mindig lehetett rá számítani, csodás gólokat szerzett, alapemberré vált a csapatban. Szórádi Norbi átlövőnk, 76 góljával járult hozzá a sikerhez. Micsoda gólokkal, hálószaggató, látványos átlövésekkel. Polányi Márk átlövő, szintén serdülőkorú, aki ősszel még nem tudta vállalni a játékot, így is csodás 44 gólt dobott 13 mérkőzésen. Specialitása a kapufa pókhálótlanítása a sarokban. A fotók a bizonyítékok arra, hogy az ellenfél fölé tud repülni! 

 Az Ifik idei teljesítményében nagy szerepe volt az ősszel hozzánk érkező 3 játékosnak. Lakatos János (78 gól) beálló poszton szenzációs gólokat szerzett. És mind ő, mind pedig Pap Martin (34 gól) aki átlövői poszton játszott, remek védekezéssel segítette a csapatot. Máté Barnabás (13 gól), Helembai Hunor (14 gól) Bogár Zoltán (3 gól), szélsőink mivel még serdülőkorúak a szabály miatt akkor kaphattak lehetőséget, ha nem volt U18-as forduló. Csapatunk tagjai a szélső poszton játszó Gritsch Alex (22 gól), Gyüre Károly (21 gól). Beálló poszton Turzai Marcell (10 gól) Büki  Dános (5 gól). Ősszel még Előd Kristóf is a csapatot segítette, de munkája miatt sajnos később már nem tudott meccsekre jönni. Így is 10 góljával járult hozzá a helyezéshez. Szabó Dani szintén nem tudta végig játszani a szezont,

17 gólját adta a csapatnak. Király Olivér (2 gól) és Rednic Péter (1 gól) a férfi megyei csapatunkból jött segíteni, ha létszámproblémánk volt. Végül, de nem utolsó sorban kapusaink. Rónai Ricsi és Fodor Levente. A kapus feladata, hogy amikor az ellenfél helyzetbe kerül, hárítsa a lövéseket. Egyetlen mérhető eredményük a védés hatékonyság %, de sajnos, sokszor nem vezetik ezt jól az online jegyzőkönyvekben. Marad a tény hogy  a VSD kapta a legkevesebb gólt ebben az idényben! (Ami persze a jó védekezésnek is köszönhető volt). Az utolsó percben pontot mentő hetes védés, de voltak remek indítások, ziccer védések. Sokszor ugrasztották talpra a hazai közönséget. Bár lőtt gól nincs a nevük mellett, nagyban hozzájárultak ehhez a sikerhez. Ez volt tehát az idei év összefoglalója. Köszönjük a srácoknak ezt a szép teljesítményt!

SZÉP VOLT FIÚK!!! 

Edzők: Kántor Gábor, Galbos Áron

Fotó: Fabriczi István

Ossza meg másokkal is

Share on facebook
Share on email