Átigazolás és célok: Könczöl Ádám új fejezete a VSD-nél

Mi motiválta a döntésedet, hogy átigazolj hozzánk?

A nevelőedzőim 8 év után elmentek Szegedről, a korábbi csapat több tagja visszavonult.  Így az élsportban meghatározott céljaim eléréshez szükséges fejlődésem már nem volt maradéktalanul biztosított Szegeden.

Szerencsémre a VSD-től kaptam egy nagyon jó lehetőséget és ajánlatot.

Milyen szempontokat tartottál fontosnak, amikor úgy döntöttél, hogy klubot váltasz?

Mind a csapatot, edzőpartnereket és az edző kérdést is nagyon fontosnak tartom.

Szerettem volna olyan helyre menni ahol a fejlődésem biztosított, ahol jól érzem magam és ahol egy támogató közeg vesz körül. Boldogan mondhatom, hogy itt minden megvan számomra.

Milyen célokat tűztél ki magad elé ezzel a váltással kapcsolatban?

Elsődleges szempont számomra a tanulás és fejlődés. Fontos hogy tudjak alkalmazkodni az új helyszínhez és a csapathoz és a lehető leghatékonyabb edzésmunkát el tudjam végezni az edzőmmel.

Milyen versenyekre készülsz az idei évben és milyen céljaid vannak?

A versenynaptáramon még dolgozunk az edzőmmel, de szeretnék minél több nemzetközi tornára eljutni. Jelenleg elsődleges célom, hogy a világranglistán előkelőbb helyre kerüljek illetve, hogy a felnőtt mezőny játékstílusához, gyorsaságához hozzászokjak és rutint szerezzek.

Milyen versenyekre fókuszálsz az olimpiai kvalifikáció szempontjából? (Amennyiben az olimpia a cél)

Természetesen az olimpia is cél, de most a technikai, fizikális és mentális fejlődésem áll a fókuszban. A 2028-as Olimpiáig még nagyon hosszú az út, nagyon sokat kell tanulnom, fejlődnöm. Az elkövetkezendő évek alatt a legfontosabb, hogy minél több mérkőzést tudjak játszani versenyeken, több pontot tudjak szerezni a ranglistán így minél előkelőbb helyre juthassak, majd a kvalifikációs időszak kezdetéig.

Hogyan alakítod az edzéstervedet az olimpiai célok elérése érdekében?

Komplex edzéstervet kaptam. Itt Dunakeszin és a korábbi csapatomnál is támogatták, hogy az itthoni edzések mellett, rendszeresen külföldre mehessek edzőtáborba, amely része az edzéstervemnek. Így már több alkalommal tudtam részt venni, hosszabb időtartamra edzőtáborokban Dániában és Olaszországban.

Milyen szerepet játszik a csapatösszhang és az együttműködés az olyan sportágakban, mint a tollaslabda?

Szerintem mind az egyéni mind a csapatsportágakban nagyon fontos a csapatösszhang. Nem mindegy, hogy az edzésen milyen hangulat és összetartás van. Ha valakinek éppen nincs a legjobb napja attól még a csapat tud megfelelő bátorítással és hangulattal átsegíteni az illetőt ezen. Együtt egy csapatként erősebbek vagyunk, segítjük és támogatjuk egymást. Számomra ez igencsak fontos.

Hogy érzed magad nálunk?

Nagyon jól érzem magam itt Dunakeszin. A csapat, a hangulat, az edzések, edzők minden és mindenki számomra motiváló . Úgy érzem, hogy nagyon jó helyen vagyok és hálás vagyok amiért kaptam egy ilyen jó lehetőséget a VSD-től.

Ossza meg másokkal is

Share on facebook
Share on email