András Csaba megérkezett Puszanba a 2024-es Asztalitenisz Csapat-Világbajnokságra

Az VSD játékosa, András Csaba, és edzője, Lindner Ádám, aki egyben a VSD alelnöke és a férfi asztalitenisz válogatott vezetőedzője, képviselik az egyesületet és Magyarországot is. Csabát Kis-Simon Ildikó, a VSD mentálhigiénés trénere is elkísérte, hogy támogassa őt és a válogatott többi versenyzőjét.

A dél-koreai Puszan városa ad otthont a 2024-es asztalitenisz csapat-világbajnokságnak, amely eredetileg 2020-ban került volna megrendezésre, de a pandémia miatt elmaradt. Dél-Korea hosszú ideje meghatározó szereplője a sportágnak, és számos világklasszis játékossal büszkélkedhet, azonban eddig még sosem rendeztek világbajnokságot az országban.

A magyar férfiválogatott a malmői Európa-bajnokságon elért negyeddöntős helyezésével biztosította részvételét a puszan-i világbajnokságon. A férfiak a Kínai csapat mellett Horvátországgal, Belgiummal és Kubával mérkőznek majd a torna első szakaszában. A nyolc, egyenként ötcsapatos csoportból a körmérkőzések után az első három helyezett jut tovább a kieséses szakaszba. A csoportgyőztesek egyből a nyolcaddöntőbe kerülnek, a többi továbbjutó pedig megmérkőzik azért, hogy a legjobb 16 között is helyet szerezzen.

A világbajnokságon a negyeddöntősök párizsi olimpiai kvótához jutnak. A magyar férfi válogatottat Lindner Ádám irányítja, aki Majoros Bencét, Szudi Ádámot, Lakatos Tamást és András Csabát nevezte a csapatba.

Az esemény 2024. február 16. és 25. között kerül megrendezésre. A magyarok mérkőzéseinek időpontjai a következők magyar idő szerint (a magyar szövetség honlapja alapján):

férfiak:

  • február 16.: Magyarország-Kuba 2.00
  • február 17.: Magyarország-Horvátország 9.00
  • február 18.: Magyarország-Kína 2.00
  • február 20.: Magyarország-Belgium 12.00

Ossza meg másokkal is

Share on facebook
Share on email