Olimpikonok élménybeszámolója a Városi Sportegyesület Dunakeszi rendezvényén

Szeptember 27-én, az Európai Sporthét keretein belül a Városi Sportegyesület Dunakeszi szervezésében a Fóti úti Kézilabda Csarnokban egy különleges eseménynek lehettek részesei a sportkedvelők. Két kiemelkedő sportolónk, Pongrácz Bence, Európa-bajnoki bronzérmes judós, és Pálos Péter, paralimpiai bronzérmes asztaliteniszező osztották meg a közönséggel életútjukat, tapasztalataikat, és az élsport kihívásaival teli mindennapjaikat.

Az eseményt Kundlya Zsófia, a rendezvény házigazdája vezette, aki szívélyes köszöntőjével indította a programot. A sportolók pályafutásának bemutatása mellett Kis-Simon Ildikó, a VSD psort mentáltréner, mentálhigiénés szakembere is szót kapott, aki hangsúlyozta a mentális felkészítés fontosságát az élsportban. Beszéde során kiemelte, hogy a fizikai felkészülés mellett a mentális erő is elengedhetetlen a sikerhez, és megosztott néhány hasznos tippet, hogyan lehet fejleszteni a sportolók mentális állóképességét.

A rendezvény középpontjában nem csak a sportolók pályafutásának bemutatása állt, hanem egy sokkal személyesebb kapcsolat is kialakulhatott a résztvevők és az olimpikonok között. Pongrácz Bence és Pálos Péter lenyűgöző történeteket osztottak meg arról, hogyan kezdték el a sportot, milyen áldozatokat hoztak karrierjükért, és hogyan élték meg a nemzetközi versenyek izgalmát és feszültségét. Mindketten őszintén beszéltek a nehézségekről, amikkel szembesültek, valamint azokról a pillanatokról, amikor a kitartásuk és elhivatottságuk meghozta a gyümölcsét.

Lindner Ádám, a Városi Sportegyesület elnöke, aki korábban az asztalitenisz szakosztály vezetője volt, szintén megszólalt az eseményen. Megosztotta a közönséggel, hogy mennyire büszke arra, hogy Pálos Péterrel együtt dolgozhatott, és elmondta, milyen fontos szerepet játszik a közösség a sportolók fejlődésében.

A sportolók élménybeszámolója után a résztvevők lehetőséget kaptak, hogy aktívan bekapcsolódjanak a programba. Pongrácz Bencével judozni lehetett, ahol a gyerekek és felnőttek egyaránt kipróbálhatták az alapvető dobásokat és technikákat, miközben személyesen is megtapasztalhatták, milyen összetett és fizikailag igényes ez a sportág. Eközben Pálos Péter asztalitenisz bemutatót tartott, majd a bátrabbak kiállhattak ellene egy barátságos mérkőzés erejéig.

A rendezvény különleges hangulatát tovább emelte, hogy a sportolók magukkal hozták érmeiket, amelyekkel a közönség közelebbről is megismerkedhetett. Az érdeklődők nemcsak a fémes csillogást láthatták, hanem meg is érinthették azokat, miközben a sportolók büszkén meséltek a versenyekről, ahol ezek az érmek születtek. A résztvevők emellett fotózkodhattak is a bajnokokkal, akik örömmel álltak rendelkezésre, és mindenkinek aláírást adtak a róluk készült szurkolói kártyákra.

Az esemény az Európai Sporthét üzenetét tökéletesen tükrözte: a sport nemcsak a versengésről szól, hanem közösséget épít, élményeket ad, és inspirál arra, hogy mindannyian egészségesebb, aktívabb életet éljünk. A Városi Sportegyesület Dunakeszi ezen rendezvénye bebizonyította, hogy a sport szeretete nemcsak a versenytéren, hanem az élet minden területén érezhető, ha megvan bennünk a kitartás és az elhivatottság.

Az ilyen események nagyban hozzájárulnak ahhoz, hogy az utánpótláskorú sportolók motivációt és példaképeket találjanak, akik utat mutatnak számukra, és megmutatják, hogy a sportban elért sikerek kemény munka, de kitartás és alázat kérdése is. Pongrácz Bence és Pálos Péter élete és eredményei pedig tökéletes példái ennek.

Ossza meg másokkal is

Share on facebook
Share on email