2023. évi értékelő Temesvári Istvántól, a VSD elnökétől

Egészség, fejlődés és közösségi elkötelezettség Dunakeszin

Nem volt könnyű évünk, szerintem ezt mindenki meg tudja erősíteni, de a VSD tartani tudta magát, sőt fejlődni is tudott. Dunakeszi fiatal város, sok gyermekkel, és a szülők szívesen tartják itt gyermekeiket, ha vonzó feltételeket teremtünk. Továbbra is az a célunk, hogy az egészséges életmód korai kialakulását támogassuk és tanítsuk a gyermekeknek. Ennek érdekében fejlesztjük folyamatosan a helyi oktatási intézményekkel és az óvodákkal közös programjainkat. Minél több sportág megismertetésével szeretnénk bővíteni a jövőben is az óvodai foglalkozásokat és az iskolai torna órákat, valamint természetesen ezzel tudjuk taglétszámunkat is folyamatosan növelni. Mindig nagy örömünkre szolgál, ha az óvodai-, iskolai programból fogadhatunk az egyesület kötelékébe gyermekeket, akik esetleg még a versenysportban is a jövő reménységei lesznek. Így biztosítjuk az utánpótlást, ami szintén kitűzött célunk, hogy a jövő nagy sportolóit felfedezzük és nevelő egyesületként a nagy múltú szövetségek és egyesületek felé irányítsuk őket. Ezért kötünk együttműködési megállapodást a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel, az Újpesti FC-vel, és tartunk fenn szoros kapcsolatot a Sportok Országos Szövetségével és a Nemzeti Kézilabda Akadémiával – ahogy ezeket az elmúlt évben tettük. És szeretnénk még ennél is többet tenni 2024-ben.

2024-ben szeretnénk továbbfejleszteni kapcsolatunkat Dunakeszi két új középiskolájával a IV. Béla Gimnáziummal és a Lányi Ferenc Szakgimnáziummal. Ez az a korosztály, amikor az élethelyzetük változása miatt egyesületünktől elszakadnak a sportolók, ezért nagy öröm számunkra az, hogy a két középiskolával ezt a régóta megoldásra váró feladatot részben meg tudjuk oldani. Véleményünk szerint soha nem késő elkezdeni és nem kell mindenkinek versenyben lennie – fontos a mozgás és az egészséges életmód.

Természetesen nekünk, mint a környék legnagyobb sportegyesületének fontos küldetésünk a versenysport támogatása is úgy a csapatsportokban, mint az egyéni sportágak területén. Büszkén mondhatom, hogy 2023-ban mindkét területen szép eredményeket értünk el, kivétel nélkül, minden sportágban. A csapatsportokban legalább egy-egy korosztály mindenhol elmondhatja magáról, hogy előre tudott lépni a versenyrendszerben. Az egyéni sportágak tekintetében egy komplett rendszert működtetünk annak érdekében, hogy a tényleg elszánt és tehetséges sportolókat kiemelten tudjuk támogatni. A keretben lévő „kiemelt sportolókat” minden évben felülvizsgáljuk, ide be lehet kerülni és ki is lehet kerülni belőle. Őket külön odafigyeléssel és személyre szabott fejlesztésekkel támogatjuk folyamatosan. Így kerülhet sor olyan rendkívüli eseményekre, hogy egy Atlétikai Világbajnokságon, Budapesten VSD-s sportolóknak szurkolhattunk – ezek csodálatos eredmények és élmények. És elmondhatom, hogy a 2024-es olimpiai évben is lesz kinek szurkolni, a kvalifikációs versenyeken szuperül teljesítenek sportolóink. Itt szeretném megjegyezni, hogy azért nem szeretnék sem sportolókat, sem sportágakat név szerint kiemelni, mert akkor nagyon hosszú lenne a névsor és senkit sem szeretnék kihagyni. Mindig mindenkit a saját teljesítményéhez és képességéhez szeretnénk mérni, és ebben tényleg mindenki odatette a legjobbját! Mindenkire nagyon büszkék vagyunk, és nagyon szurkolunk mindenkinek!

Még az infrastrukturális fejlesztéseinkről is szeretnék néhány szót ejteni. Az idén átadtuk a Magyarság Sporttelepen található sportcsarnokunk második ütemének keretében az új öltöző- és irodaépületünket, ahová a VSD vezetősége is átköltözött. Valamint a dunaparti Nyíltvízi edzőközpontunkban is elkészült a napelem projektünk, itt már csak a szolgáltatóra várunk a bekötéssel. A Fóti úti sportcentrumban elkészült az új sportbolt és közösségi tér, ahol már megfelelő körülmények között tudjuk a szülőket és szurkolókat is fogadni. 2024-ben az üzemeltetésre helyezzük a hangsúlyt, szeretnénk a még gördülékenyebb sportolást támogatni a Dunakeszi Városi Sport Kft-vel együttműködve.

És végül, de nem utolsó sorban a városi rendezvényeken is szeretnénk 2024-ben még nagyobb részt vállalni. 2023-ben a Futakeszi rendezvényünk Dunakeszi egyik legnagyobb eseménye volt, ahol a kicsiktől a nagyokig mindenki megtalálta a számára kedvező versenyszámot. Sportágválasztónkkal pedig részt vettünk a város által szervezett Keszi Feszten és mivel a VSD számára is fontos a környezetvédelem, ezért edzőinkkel, sportolóinkkal aktívan részt vettünk a város környezetszépítő akciójában. Ezeket az eseményeket kívánjuk a továbbiakban is támogatni és még újdonságok is várhatóak tőlünk – de erről majd később többet mondhatunk.

Köszönjük 2023. év, amit tőled kaptunk! És köszönjük minden támogatónknak a hozzájárulást legyen az bármilyen kicsi vagy nagy – nekünk minden „is” sokat számít!

Ossza meg másokkal is

Share on facebook
Share on email