2022 a változás éve volt Vívó szakosztályunk számára

2022 a változás éve volt a szakosztály számára, mely folyamat és átalakulás jelenleg is tart. A változás legfontosabb mérföldköve a versenyeztetés, míg az átalakulás az edzések hatékonyságában és a személyek változásában mutatkozott meg.

A Városi Sportegyesület Dunakeszi támogatásával a nálunk vívó gyerekeknek az év második felében több lehetősége nyílt a versenyzésre, mint korábban. Így havonta több alkalommal is részt vettek hivatalos szakszövetség által rendezett hazai versenyeken, kard és párbajtőr fegyvernemekben. A lendület és lelkesedés meghozta az első eredményeket gyermek korosztályban, kard fegyvernemben: ősszel megszületett a szakosztály első döntős, majd később dobogós helyezése.

A szakosztály változatlanul kiemelt fontosságúnak tartja a vívás iskolai programban való oktatását, mellyel még több gyermekhez jut el sportágunk híre, így várhatóan 2023-ban is sokan csatlakoznak majd hozzánk. Kiemelt fontosságúnak tartjuk az alapok precíz oktatását, a mindenkori Kezdő csoport vívóinak alap képzését mindhárom fegyvernemre vonatkozóan, a későbbiekben pedig azon gyerekek versenyeztetését, akik erre készen állnak és kellően elszántak.

Folyamatosan várjuk új kis vívópalánták érkezését, illetve töretlenül keressük azokat az új edző kollégákat is csapatunkba, akikkel közösen minél több gyermekkel tudjuk megszerettetni a vívás minden apró kis csínját-bínját, játékos, de hatékony formában. Ezúton kívánunk minden jelenlegi és újonnan csatlakozó kis vívónak sikeres és mosolygós 2023-as évet!

Állás! Kész? Rajta! “ 

Ossza meg másokkal is

Share on facebook
Share on email