VSD jótékonysági plüssgyűjtés és egyedülálló sportprogramok a Magyarság Sportcsarnokban

A Városi Sportegyesület Dunakeszi szervezésében egész városunk összefogott egy elképesztő jótékonysági eseményre, amelynek célja a rászoruló gyerekek támogatása volt. A Magyarság Sportcsarnokban zajló eseményre mi is kilátogattunk, hogy lássuk, mennyi plüss gyűlik össze a gyermekek számára.

Az eseményen vendégünk volt Barát Hella, az Örökbe Fogadok egy Ovit Mozgalom alapítója, aki elmesélte, hogy ezek az adományok hova kerülnek majd. Elmondása szerint az országos mozgalom már több mint 47 000 hátrányos helyzetű gyermeket segített 1000 intézményen keresztül. De még őt is meglepte az a hatalmas elszántság és segítőkészség, amit itt Dunakeszin tapasztalt.

Lindner Ádám VSD elnöke, Barát Hella az Örökbe fogadok egy Ovit Mozgalom alapítója és Temesvári István Kézilabda Szakosztályvezetője

„Az, amit itt láttunk, varázslatos. Az egész mozgalom életében különleges ez az esemény, hiszen nemcsak a városi rendezvény résztvevői, hanem már több mint 100 magánszemély is jelentkezett adományozónak Dunakeszin, ami rendkívüli,” – mondta Barát Hella.

A jótékonysági esemény mellett egész napos programokat kínáltunk a résztvevőknek. Délelőtt a Rotary District Clubok Szövetsége, a Magyar Stroke Társaság és az Országos Mentőszolgálat közösen szervezett strokeprevenciós programot, amely a betegség megelőzésére és a gyors felismerés fontosságára hívta fel a figyelmet. A METRO Áruházak frissítőkkel támogatták a programot, és az összegyűjtött támogatásokból a helyi strokeközpontot támogattuk.


A sportpályán mi is izgalmas programokkal készültünk: szakképzett erőnléti edző tartott edzéseket a kültéri kondiparkban, de voltak ügyességi feladatok, sorversenyek, pingpong és dzsúdó is. A délután fő eseménye pedig a „Hozz magaddal egy plüsst a csarnokba” jótékonysági akció volt, amelyhez sokan csatlakoztak. Az összegyűjtött plüssjátékokat és adományokat az Örökbe Fogadok egy Ovit Mozgalom juttatja el a rászorulóknak.

Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan részt vettek és támogatták a kezdeményezést!

Fotó: Fabriczi István, PhotoPlus

Ossza meg másokkal is

Share on facebook
Share on email